Verden

Kan få flertall likevel

De borgerlige partiene i Sverige har et lite håp om å få flertall likevel. Nå telles stemmer på nytt.

Det er fortsatt kaos etter valget i Sverige. Får de borgerlige partiene 298 stemmer til, kan de få flere plasser i nasjonal-forsamlingen. Da kan de fortsette med flertall i regjeringen. Det skriver den svenske avisa Aftonbladet. Derfor må stemmer telles på nytt. Resultatet blir trolig klart torsdag morgen.

Nasjonal-forsamlingen Riksdagen kommer sammen først 4. oktober. Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt sier at han vil bruke god tid på å tenke. Og på å snakke med de andre partiene.

LES MER HER: Vant og tapte valget

De borgerlige partiene består av partiet Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet og Kristdemokraterna. De fikk 49,3 prosent av stemmene. De rødgrønne fikk 43,7 prosent av stemmene. De rødgrønne består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljöpartiet.

Statsminister Fredrik Reinfeldt venter på det endelige resultatet. Får han ikke flertall, må han prøve å snakke med andre partier. De borgerlige fortsetter trolig med regjeringen uansett. Men vil ingen partier støtte ham, må han prøve å få støtte i hver enkelt sak framover.

LER MER HER: Trues av ekstremt parti

Sverigedemokraterna (SD) fikk 5,7 prosent av stemmene. Men de borgerlige partiene ønsker ikke å samarbeide med SD. SD er imot innvandrere og regnes som et høyre-ekstremt parti.

Siste utgave

På forsiden nå