Verden

– Vi fløy midt i asken

Flyselskapet Ryanair hevder at de fløy gjennom den tette askeskyen over Skottland. – Ingen problem, mener de.

Flyselskapet sier at de har gjort en test. De tok et fly uten passasjerer. Så fløy Ryanair dit myndighetene sier at det er tett med aske. Det er over Skottland. Der har luftrommet vært mer eller mindre stengt for flyvninger tirsdag. Nå mener Ryanair at det ikke er noen grunn til å droppe flyvninger. De mener at faren for aske ikke er så stor som myndighetene sier.

Se bildene fra vulkanen i vår BILDESPESIAL

Ryanair sier til TV-kanalen BBC at de fløy i 12.000 meters høyde. De så ingen synlig askesky i lufta. Etterpå var det ingen aske på flyet, vingene eller motoren, hevder flyselskapet. Men de britiske luftfarts-myndighetene sier at ingen fly fra Ryanair har vært over Skottland.

LES MER HER: Askeskyen flytter seg

Ryanair stanset flyvningene sine til og fra Skottland tirsdag. Flyselskapet sier at de vil klage til luftfarts-myndighetene, skriver nettavisa dagbladet.no.

Vulkanen Grimsvötn på Island sprutet ut lava og aske lørdag. En stor røyksky med aske begynte å spre seg. Tirsdag morgen nådde asken Vestlandet. Flere fly som skulle reise fra Stavanger, ble stående på bakken. Også i Haugesund ble fly stanset.

LES MER HER: Aske stanser norske fly

Senere flyttet askeskyen seg. Den gikk utover og så i en bue opp mot Sør-Norge igjen. Den ventes å bevege seg nordover til Trondheim.

Siste utgave

På forsiden nå