Verden

Advarer om konsekvenser for uvaksinerte

Den østerriske regjeringen skal innføre strenge smittevernstiltak. De gjelder bare for de uvaksinerte.

Smitten øker i Østerrike. Nå vil regjeringen i landet innføre strengere tiltak. De skal kun gjelde for de som ikke har tatt vaksinen.

Alexander Schallenberg er statsminister i landet. Han har advart østerrikere uten vaksinen.

– Vinteren og jula blir ukomfortabelt for de uvaksinerte. Det er allerede åpenbart, sa han torsdag.

Smitteøkningen har økt presset på de uten vaksiner. Snart vil de måtte følge strengere regler enn andre. Det kan være bare noen dager til, sa han.

Uvaksinerte har blitt nektet adgang til restauranter, hoteller, frisører, idrettsstevner, skiheiser og andre tjenester. Slik har det vært siden mandag denne uka.

Vaksinasjonsraten i landet er på rundt 65 prosent. Schallenberg kaller det «skammelig lavt». Han oppfordrer østerrikere til å vaksinere seg så raskt som mulig.

– To tredeler mister sin frihet fordi en tredel nøler. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være slik, sa Schallenberg.

Delstaten Oberösterreich er hardest rammet. Der er det planlagt en nedstengning fra mandag. Regjeringen skal møte eksperter fredag for å diskutere nye tiltak.

Etter strengere tiltak i det siste har flere valgt å ta vaksinen. Likevel nøler mange fortsatt.

De siste ti dagene har det blitt innført vaksinekrav for å møte på jobb. Siden da har 420.000 mennesker vaksinert seg. De ti dagene før det var tallet 157.000.

I de ti dagene som har gått siden det ble innført vaksinekrav for å møte på jobb, har 420.000 mennesker vaksinert seg. I de ti dagene i forveien var tallet 157.000.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå