Verden

Erdogan kaller land i Norden for «terror-reir»

Norge er et «terror-reir», ifølge Recep Tayyip Erdogan. Det blir avvist av statsminister Jonas Gahr Støre.

Onsdag sa Recep Tayyip Erdogan at han mener det er et problem med nesten alle land i Norden. De er «terror-reir», sa han ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Jeg har ingen kommentar til det her. Det er en fullstendig grunnløs påstand, sier Anniken Huitfeldt til avisa VG. Hun er utenriks-minister i Norge.

– Jeg vil klart avvise påstanden, sier statsminister Jonas Gahr Støre til avisa.

Dette er noe Erdogan har sagt om Sverige og Finland før. Nå sier Erdogan det altså om nesten hele Norden. Blant annet Norge.

Tyrkia og landene er uenig i om noen grupper er terrorister. Dette gjelder særlig grupper som jobber for et fritt og uavhengig Kurdistan. Det er en folkegruppe som bor i blant annet Tyrkia, men også flere andre land.

Erdogan har krevd at Sverige og Finland må hjelpe ham i kampen mot terror. Blant annet ved å sende noen kurdere som bor i landene til Tyrkia. Ellers truer han med å nekte de to landene å bli med i forsvars-samarbeidet Nato.

Men Erdogan er også sint på flere andre land. Han nevner også Tyskland, Nederland, Frankrike, Italia og Storbritannia. Dette er også land som godtar grupper som Tyrkia mener driver med terror.

Anklagene kommer dagen etter at Erdogan har vært i Iran. Der møtte han Vladimir Putin som er president i Russland. Men han møtte også Ebram Raisi som er president i Iran. Og ayatolla Ali Khamenei som er øverste leder i Iran.

Siste utgave

På forsiden nå