Verden

Andrew Tate pågrepet i Romania

Andrew Tate har blitt pågrepet sammen med broren sin i Romania. De blir etterforsket for menneskehandel og voldtekt.

Andrew Tate er kjent på Internett. Blant annet for sine kvinne-fiendtlige holdninger. Han er 36 år gammel. Han ble pågrepet sammen med broren sin i Romania.

Brødrene har britisk statsborgerskap. De etterforsker dem for menneskehandel og voldtekt. I tillegg til å starte en organisert kriminell gruppe. Det melder blant annet den rumenske avisen Gandul og nyhetsbyrået Reuters.

To briter og to rumenere mistenkes for å ha slått seg sammen i 2021. De skal ha gjort dette for å drive med menneskehandel i Romania og andre land. Det skriver påtalemyndigheten i en pressemelding.

Tate-brødrenes advokat bekrefter at de er pågrepet. Så langt har de ikke uttalt seg selv.

De mistenkte hadde planer om menneskehandel i USA og Storbritannia også. Det melder den rumenske etaten Diicot. De har ansvar for etterforskning av organisert kriminalitet og terrorisme.

Ofrene skal ha blitt lokket inn i det de trodde var kjæreste-forhold. Senere ble de kjørt av gårde og plassert i boliger. Der ble de utsatt for fysisk vold og psykisk utpressing, står det i pressemeldingen.

De ble tvunget til å uføre seksuelle handlinger foran kamera, ifølge påtalemyndigheten.

Andrew Tate er oppvokst i USA. Han var tidligere profesjonell kickbokser. I senere år er han blitt kjent som en internett-personlighet og influenser.

I videoer på TikTok har han sagt at kvinner tilhører menn og bør holde seg hjemme, ifølge The New Zealand Herald. Noen av videoene skal ha blitt sett flere milliarder ganger.

Flere sosiale medier har fjernet Tates kontoer. Han fikk tilbake Twitter-kontoen sin etter at selskapet ble kjøpt av Elon Musk. Her har han 3,4 millioner følgere.

I Romania har Tate-brødrene blitt etterforsket siden april. Så langt er seks kvinnelige ofre identifisert, ifølge påtalemyndigheten.

Andrew Tate latterliggjorde klima-aktivisten Greta Thunberg på Twitter tidligere denne uken. Han skrøt av utslippene fra de 33 bilene hans.

Thunberg sitt svar skal være en av de ti mest likte Twitter-meldingene noensinne.

Tate la deretter ut en video hvor en rumensk pizzaeske var synlig. Det spekuleres om dette bidro til at han ble pågrepet. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

Siste utgave

På forsiden nå