Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

En dag uten innvandrere

Innvandrere droppet skole og jobb i én dag. Da fikk USA se hvor viktige de er.

Verden

Det bor mange innvandrere i USA. Når de ikke møter på jobben eller på skolen er det tydelig. Det skjedde torsdag.

President Donald Trump har snakket mye om innvandrere. Mange mener at måten han snakker om innvandrere har gjort flere til rasister. Som president forsøker han å stanse innvandrere fra å komme til USA. Han har også fått politiet til å kaste ut innvandrere som ikke har lov til å være i USA.

Innvandrere i USA liker ikke at Trump sier de er et problem. De mener selv at de er viktige for USA. For å vise det droppet mange å møte på jobb og skole. I stedet gikk de i tog og demonstrerte. Da fikk USA se hva innvandrerne betyr for landet.

For mange restauranter ble stengt. Uten innvandrerne var det ikke mange nok på jobb. Også skoler stengte. Uten barn av innvandrere var det ikke elever nok. Flere steder var det også stille på markeder og i butikker. En del supermarkeder ble stengt og mange lastebiler kjørte ikke, skriver nyhetsbyrået NTB.

405862_NP.jpg

Innvandrere og andre i Washington DC. går i tog. De protesterer mot president Donald Trump. Foto: Ted Eytan/flickr.com

Både innvandrere med lov til å være i USA, og innvandrere som ikke har lov var med.

I byen New York kunne det merkes flere steder. Rundt en park i bydelen Brooklyn var alle bakeriene stengt. I flere kvartaler var nesten alle butikkene stengt. Pakistanske innvandrere eier de fleste av butikkene der, skriver avisen New York Times.

Det meste stod stille hos blomsterhandlerne, gullsmedene og skredderne. Og på byggeplassene gikk det tregt fordi halvparten av arbeiderne var borte.

Store deler av byen Detroit var stengt. Der protesterte folk i gatene. Når demonstrasjonstoget kom forbi ble flere med. De stengte butikkene sine og gikk i tog, skriver avisen Metro Times.

Nesten halvparten av de som jobber i restaurant i byen Washington er innvandrere. Når de ikke møtte opp måtte alt fra fine restauranter til burgersjapper stenge, skriver avisen Washington Post.

405863_NP.jpg

Denne restauranten i Washington DC. holdt stengt. Foto: Lorie Shaull