Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stammefolk ber kong Harald om hjelp

Mange har lagt merke til at kong Harald besøkte indianere i Amazonas. Nå har et stammefolk på Borneo skrevet brev til kongen og bedt om hjelp.

Verden

Fra 22. til 25. april bodde kong Harald sammen med yanomami-indianerne i regnskogen Amazonas. Han sov i hengekøye ved siden av de andre medlemmene av indianer-stammen. Og han spiste tradisjonell mat sammen med dem. Han lærte også hvordan indianerne lever og overlever i regnskogen.

Dette har blitt lagt merke til. Nå har et stammefolk på Borneo skrevet et brev til kongen og bedt om hjelp.

LES MER HER: På besøk hos indianerne i Brasil

Det er mennesker fra penan-stammen på øya Borneo i Malaysia som har skrevet brev til kong Harald. I brevet ber de om kongens hjelp til å redde deres lokale regnskog og landsbyer. Det skriver avisa Dagbladet.

Bakgrunnen for brevet er at de ønsker å hindre nordmannen Torstein Dale Sjøtveit og selskapet Sarawak Energy i å bygge en stor demning. Denne demningen vil legge regnskog og flere landsbyer under vann.

«Vi penaner fra regnskogene i Sarawak, Malaysia, henvender oss til deg i desperasjon fordi en av dine undersåtter fra Norge skaper store problemer for oss. Vi vil i ærbødighet be deg ta tid til å vurdere vår sak og hjelpe oss til å løse problemet», står det blant annet i brevet.

Torstein Dale Sjøtveit sier til avisa at det ikke er sikkert at alle de rundt 7.000-8.000 innbyggerne som er berørt i området mener det samme som dem som har skrevet brevet.

Marianne Hagen er kommunikasjonssjef ved Slottet. Hun kjenner ikke til brevet fra stammefolket. Men hun sier at Slottet svarer på alle brevene de får.