Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trumps nye regel er ulovlig

Presidenten i USA er rasende. Han får ikke lov til å endre reglene som han vil.

Verden

Donald Trump endret reglene for hvem som får komme inn i USA. Mennesker fra sju land skulle ikke få komme inn i landet. De fleste i disse landene er muslimer. Trump var redd for at folk fra de landene skulle angripe USA.

Forbudet skapte store problemer for mange. Folk på ferie fikk ikke reise hjem til USA. Studenter fra landene ble stengt ute. Mange ble sinte og lei seg.

Trump er president i USA. Men han kan ikke bestemme alt selv. Grunnloven sier hvordan landet skal styres. Trump kan ikke lage nye lover som er motsatt av grunnloven. Det er ulovlig.

En dommer i retten sa at Trumps nye regel var ulovlig. Trump krevde at retten skulle undersøke saken på nytt. Men retten sier fremdeles at regelen er ulovlig. Retten sier også at ingen fra de sju landene har angrepet USA, skriver nyhetsbyrået NTB.

Trump mener likevel at det vil bli flere terror-angrep i USA om folk fra de sju landene får komme. Han ble rasende da retten sa nei til regelen. Han vil be de aller øverste dommerne i USA om å undersøke saken enda en gang.

– VI SEES I RETTEN, RIKETS SIKKERHET STÅR PÅ SPILL! Det skrev Trump på nettsamfunnet Twitter da dommen ble kjent.