Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kjemper sammen mot Trump

Bernie Sanders ønsker Hillary Clinton lykke til. Nå vil han hjelpe henne med å bli ny president i USA.

Både Hillary Clinton og Bernie Sanders ville bli ny president i USA. Men de er fra det samme partiet, Det demokratiske partiet. Og bare én av dem kan bli kandidaten til partiet. Begge har vært politikere i mange år. Men Clinton har vært mest kjent. Hun har også jobbet i regjeringen til president Barack Obama. Det siste året har politikerne som ønsker å bli president, vært med i en valgkamp.

Underveis har Sanders blitt mer og mer populær. Kanskje overrasket dette Clinton? Sanders ble mye vanskeligere å vinne over for henne. Sanders er veldig populær blant de yngste velgerne. De liker ikke Clinton. Derfor ble de skuffet da Sanders tapte kampen om å bli presidentkandidat i partiet.

Sanders har ikke snakket om saken etterpå. Selv om det er viktig for Clinton at han snakker pent om henne nå. Da har hun større sjanser til å vinne mot Donald Trump. Han er den trolige kandidaten til Det republikanske partiet.

Tirsdag holdt Sanders og Clinton tale sammen. For første gang sa Sanders at han støtter Clinton. Han håper de som har støttet ham, vil stemme på Clinton under valget i november. 

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for at Clinton skal vinne valget, sa Sanders ifølge nyhetsbyrået NTB.