Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tok selfie foran brannen

Se flere bilder fra protestene i Libanon.

Folk i Libanon protesterer mot regjeringen sin. Det har de gjort siden 14. oktober. 

På bildet tar demonstranter selfier foran brennende dekk. De står i veien utenfor storbyen Tripoli. Folk setter fyr på dekk for å blokkere veiene. Slik sperrer de veien for soldater.

Det er også store demonstrasjoner i hovedstaden Beirut. Demonstrantene er misfornøyde med tilstanden i Libanon. Økonomien er dårlig. Mange mangler jobb. Politikerne er uærlige. Statsminister Saad al-Hariri og regjeringen hans har sluttet. Men folk protesterer ennå.

Samtidig protesterer andre til støtte for myndighetene. Det fører til enda sterkere konflikter. Mot-demonstrantene er folk som støtter de sjia-muslimske gruppene Hezbollah and Amal. Disse gruppene var del av regjeringen som måtte slutte.

Gruppene roper mot hverandre mens soldater skiller dem, skriver nyhetsbyrået Reuters.

 – Revolusjon, revolusjon, revolusjon, roper kritikerne av regimet.

– Sjia, sjia, sjia, roper mot-demonstrantene.

Byen Tripoli ligger i nord. Her sliter folk ekstra, ifølge kanalen Al Jazeera. Mange syriske flyktninger legger press på økonomien. Syrias konflikter om religion og politikk smitter også over på Tripoli.

– Tripoli er byen som sliter mest med fattigdom, sult, frustrasjon og det å bli forsømmet av myndighetene. Alle disse menneskene krever noe. De har spart opp sinne i mange år, sier 31 år gamle Raed al-Helwe til Al Jazeera.