Kultur

150 artister spiller i Oslo i helga

På Bylarm spiller mange nye og lovende artister. I år feirer festivalen 20 år.

150 artister og 16 scener. Festivalen Bylarm kommer til Oslo sentrum i helga. Fra torsdag til lørdag spiller mange nye og lovende artister i hovedstaden.

Artister fra mange land spiller. Men mest norske. Bylarm er en mulighet for artister å vise seg frem. Og publikum kan oppdage musikk de ikke har hørt før.

Noen av artistene er veldig ukjente. Andre er kjente. Andre igjen er nye, men oppdaget av mange. Blant annet Sigrid Raabe fra Ålesund.

Hun slapp nettopp sin første singel «Don't Kill My Vibe». Den britiske kanalen BBC kalte singelen for «den hotteste plata i verden». Det skriver kanalen NRK P3. Da satt Raabe og bandet i studio hos BBC. De begynte å gråte av glede.

– De andre satt i hjørnet. De klappet og fikk tårer i øynene. Da så vi på hverandre og begynte å grine. Det var god grining, sier Raabe til NRK P3.

Bylarm skriver at Raabe er «popstjerna du har lett etter». NRK Urørt mener hun har et stort talent til å skrive låter.

Bylarm feirer 20 år i år. Det startet i 1997. En gjeng musikere og mediefolk var irriterte. De ville ha flere felles aktiviteter i norsk musikkbransje. Så de startet Bylarm, skriver festivalen på sine nettsider.

Den første festivalen var i Trondheim i 1998. I flere år var den i forskjellige byer fra år til år. Blant annet i Trondheim, Bergen, Tromsø og Oslo. Men nå er den bare i Oslo.

I år besøker kronprinsparet Bylarm. Blant annet skal de snakke med folk som skriver låter. Der møter de norske Fred Ball, Ina Wroldsen og Coucheron. Og flere britiske og amerikanske låtskrivere. De har skrevet sanger for artistene Beyonce, Britney Spears, Drake, Selena Gomez og One Direction.

Kronprins Håkon og kronprinsesse Mette-Marit skal også være med på feiringen av at festivalen er 20 år. Den er på Dansens Hus i Oslo.

Hør Sigrids låt «Two Fish»

Siste utgave

På forsiden nå