Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

150 millioner kan se «Gøy på landet»

Den norske TV-serien «Gøy på landet» er inne i sin andre sesong. Rettighetene til å lage serien, er solgt til flere land.

I TV-serien «Gøy på landet» går 25 single jenter fra byen på en buss. De reiser rundt til bygder i Norge. Bussen stopper i bygder der det er flere menn enn kvinner. Kvinner i bygdene flytter oftere til byer enn menn. Bygdene gjør sitt beste for å overbevise jentene om at de bør bo der. Jentene får møte single gutter i bygdene. Kanskje blir noen forelsket og flytter til bygda.

Den ideen er det flere land som liker. Rettighetene til å lage serien ble i fjor solgt til 35 land. Det betyr at de kan lage serien i sitt eget land. Men de gjør det på akkurat samme måte som i den norske serien på kanalen TV Norge. Nå har single bydamer satt seg på bussen til bygda både i Danmark og Tyskland. Snart starter serien også i Frankrike. Til sammen kan 150 millioner mennesker se serien i høst.

– Vi lurer nesten på om det kan være sant. Dette må være første gang en TV-serie laget etter en norsk idé kan bli sett av 150 millioner mennesker samme høst. Det sier programsjef i TVNorge, Jarle Nakken til nyhetsbyrået NTB. Han har vært med på å utvikle serien.

I Danmark går serien på Kanal 5. Serien har bidratt til at kanalen får flere seere enn vanlig på det tidspunktet den sendes. I Tyskland er det kanalen VOX som sender serien. Her har den bidratt til at kanalen har fått dobbelt så mange seere som vanlig. Det er når serien sendes. Neste land som skal sende jenter ut på bygda er Frankrike.

– Det er ikke alltid like enkelt å forklare hvorfor en TV-serie blir populær. For denne serien handler det nok mye om jakten på den rette. Men det er nok også konflikten som gjør serien populær. Det handler om den evige kampen mellom by og and, sier Nakken.

Serien er laget av TVNorge sammen med selskapet Monster. Neste år kan seere i enda flere land trolig følge jenter på jakt etter en bygdegutt.