Kultur
Bilde 1 av 4

20 år med skandaler og hits

Stjernen Britney Spears er klar for Norge. Hun er fortsatt populær.

Fredag kveld synger Britney Spears i Telenor Arena. Det er 20 år siden hun ble superstjerne med sangen «... Baby One More Time».

– Billettene ble utsolgt på tre timer, sier Kristin Svendsen til nyhetsbyrået NTB. Hun jobber i selskapet i Live Nation Norge.

I Danmark fikk stjernen fra USA nylig kritikk.

– En gang var Britney Spears en av de største stjernene innen pop. Sånn er det ikke lenger, skriver anmelderen i avisa Ekstra Bladet. Også andre anmeldere var misfornøyde.

Spears har likevel gjort det bra i løpet av 20 år. Hun har vunnet en lang rekke med priser. Artisten har levert hits som «Oops! ... I Did It Again» og «Toxic», og mange flere.

Livet som stjerne har kostet. Fotografene sto klare overalt. Hun ble tatt bilder av da hun kjørte bil med babyen på fanget. Hun ble også tatt bilde av mens hun slet psykisk. Spears gikk blant annet til angrep på en bil med en paraply. Hun klipte av seg alt håret. Hun ble også tatt bilde av uten truse på byen.

Kjærligheten har ikke vært lett heller. I 2004 giftet hun seg med en kompis i Las Vegas. Ekteskapet varte i litt over to døgn.

Spears giftet seg senere med Kevin Federline i 2004. Ekteskapet endte med brudd i 2007. De har to barn sammen.

I 2007 ble livet spesielt tøft for Spears. Hun skal også ha hatt problemer med rus. Hun fikk ikke lenger passe på barna sine. Artisten låste seg inne på et rom med barna. Da ble hun innlagt på psykiatrisk avdeling, skrev bladet Se og Hør.

– Jeg gikk gjennom så mye med barna mine og Kevin. Han bare forlot meg og jeg var knust, sa hun i et intervju med kanalen MTV i 2008.

Britney Spears kom seg tilbake på scenen. Hun ga ut flere album etterpå. Det siste ga hun ut i 2016. Det heter «Glory».

Spears er blant artistene som har solgt flest plater. Hun har solgt over 100 millioner album i verden, ifølge nettstedet Wikipedia.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå