Kultur

Mowgli på nye eventyr

En ny versjon av «Jungelboken» vises i Bergen. I denne versjonen av stykket lokker den mystiske kameleonen folk til teateret.

Rudyard Kipling skrev boken «Jungelboken«. Det er historien om menneskebarnet Mowgli. Han vokste opp blant de ville dyrene i jungelen. Fortellingen har gledet mange barn og unge. Fra 1. mars vises et nytt teaterstykke. Det skjer på Den Nationale Scene i Bergen.
– Det er gøy å se at alt har gått bra siden åpningen, sier Vidar Magnussen til Klar Tale.

Han har skrevet manuset.
– Historien har blitt morsommere enn tidligere, sier Magnussen.

Målet var å si noe om hvordan dyrene har det.
– Vi ville fortelle hvordan det er for dyra. Hvordan det er å bo i jungelen sammen med gutten Mowgli, sier Magnussen.

En ny rolle har kommet til i stykket. Det er kameleonen «Keme Kameleon».
– «Keme Kameleon» var jo ikke en del av Rudyard Kiplings historie. I filmen om «Jungelboken» dukker ikke skurken opp før helt til slutt. Det var kjempelurt. Vi ville også ha noe nytt. Der kommer kameleonen inn, sier Magnussen.

Vidar Magnussen spiller også i stykket. Han spiller "Keme Kameleon".

Magnussen kom på «Keme Kameleon» mens han sang.
– Jeg sang låta «Karma Chameleon» av gruppa Culture Club. Jeg gjentok den flere ganger. Da ble det klart at en kameleon skulle inn i Jungelboken. «Keme Kameleon» er ikke snill eller slem. Han er sånn midt imellom. Samtidig er han spennende, fordi han skifter farge og er litt mystisk, sier Magnussen.

Noen personer har sagt at de synes kameleonen Keme har blitt hovedrollen i stykket på Den Nationale Scene. Det var ikke meningen.
– Da jeg skrev manus til stykket visste jeg ikke at jeg selv skulle spille «Keme Kameleon». Det var ikke meningen å ha figuren med i nesten hver scene. Men det er gøy at folk setter pris på figuren, sier Magnussen.

Vidar Magnussen er imponert over at stykket går så bra.
– Jeg har hele tiden trodd på stykket. Å se at det går bra gir mer selvtillitten til å gjøre andre prosjekter, sier Magnussen.

«Jungelboken» blir vist på Den Nationale Scene i Bergen. Stykket går i hele mars og april.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå