Kultur
<strong>HJELPER TALENTER:</strong> Nasty Kutt (til høyre) og Julian Alexander vil hjelpe unge talenter. De skal få lage plate med kjenter artister.

Gir til unge talenter

Unge talenter skal få spille inn plate med kjente artister. Den blir gitt ut til høsten.

Nasty Kutt er hiphop-produsent. Han jobber med et nytt musikalsk prosjekt. Unge talenter skal få skrive sang. Den skal spilles inn sammen med kjente artister som Karpe Diem, Jaa9 & OnklP, Tshawe i Madcon, Lars Vaular og Samsaya.
– Jeg husker godt da OnklP var 19 år gammel. Han var så gira over å få jobbe med erfarne artister som Equicez, sier Julian Alexander. Han er artist og jobber sammen med Nasty Kutt om prosjektet.

Alexander er kreativ leder for album-prosjektet. Det er det fjerde albumet i serien «Gatekunst». Rap-kollektivet Forente Minoriteter lager «Gatekunst». De har har slått seg sammen med musikkselskapet I.D.A.P. Music. Nasty Kutt og Julian Alexander har startet selskapet. Det ble laget for å gi ut plater.
– Alle de kjente artistene stilte opp. Det kan gi ekstra inspirasjon til nye talenter. Og kanskje kan de også lære noen verdier, uten å gå i alle fellene. Flere ville nok ønsket at noen hadde gjort det samme for dem, sier Alexander til nyhetsbyrået NTB.

Nå leter Kutt og Alexander etter talenter i alderen 13 år til 23 år.
– De skal synge, rappe eller spille instrumenter. Det er ikke et rent hiphop-prosjekt. Alle kan melde seg på. Også dem som driver med annen musikk, sier Julian Alexander.

Plata «Gatekunst» skal lages i løpet av sommeren. 10-15 ungdommer skal få gå i studio. De får gjøre alt fra skriving til innspilling. I september blir albumet gitt ut av plateselskapet Bonnier-Amigo.
– Det vil gi folk en sjanse til å vise seg fram. Og prosessen vil gi dem et lite innblikk i hvordan et album blir til. De ser hvordan proffe artister jobber i studio, sier Nasty Kutt.

I helga er det audition i Oslo. Påmelding skjer på Gatekunsts hjemmeside.
– Det blir ikke som «Idol» eller «X Faktor». Vi lar folk få gjøre sitt beste, sier Nasty Kutt.

De vet hvem de riktige talentene er når de ser dem, sier de to.
– Vi ser etter folk som synger bra, rapper bra, eller lage gode tekster, sier Kutt og Alexander.

«Gatekunst»-prosjektet vil bli filmet. Det skal vises i en web-TV-serie på åtte deler.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå