Kultur
<strong>REKORD:</strong> Bandet StMorritz (bildet) vil sette turné-rekord. Det skal skje med et Widerøe-fly på 48 timer.

Vil sette rekord

Den norske gruppa StMorritz skal forsøke å sette en luftig turné-rekord. Det skal skje på bare 48 timer.

I samarbeid med flyselskapet Widerøe legger de ut på en omfattende turné. Den går fra Torp i Vestfold til Kirkenes i Finnmark. På turen skal de spille mini-konserter både i lufta og på bakken. Det skjer ved 24 avganger og landinger med flyet. Rekordforsøket skjer på bare 48 timer.

– Nå blir det mye flytur. I dag har vi prøvd ut hvordan vil skal sitte. Vi skal sitte foran i flyet. Vi har med en skarptromme og en liten stortromme. Så har vi en kassegitar, en elbass og en elgitar, sier Trygve Skaug. Han er vokalist i gruppa. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

StMorritz testet prosjektet på Oslo lufthavn Gardermoen fredag.

StMorritz er prosjektet til vokalist og låtskriver Trygve Skaug. Bandet ble startet i Trøgstad i Østfold. De sang først på engelsk. Men nå synger de på norsk. StMorritz ga ut plata «Tusenvis av ting» i starten av juli. Det skriver nettavisa VG Nett.

Turneen starter på Torp 20. juli. Den avsluttes på samme sted 21. juli. Når flyet lander går bandet rett inn i avgangshallen.
– Vi skal spille for stakkarene som sitter og venter der. Vi håper vi kan spre litt glede, sier Skaug.

Gruppa skrev kontrakt med plateselskapet Sony i februar.
– Vi sjekket planen vår for sommeren og den var over halvfull fra før. Så snakket vi om at vi burde spille for hele Norge. En i selskapet pønsket ut denne ideen. Og vi fikk i stand tidenes koseligste og mest aktive turné landet rundt. Dette klarer vi, sier Skaug.

Trygve Skaug regner med mye flykaffe og en pølse i ny og ne. Han er heller ikke redd for å bli sliten av det tette programmet.
– Vi er vant til å svette når vi spiller. Vi tar med klær til skift og deodorant. Vi må drikke mye og løpe mellom flyturene. Et sted er det et kvarter fra vi lander til flyet går. Der vi har god tid spiller vi i 25 minutter og har 25 minutter i lufta. Vi håper vi kan få det registrert som Guinness-rekord. Men uansett blir dette i hvert fall for minneboka, sier han.

Bandet Magnet har tidligere satt høyderekord i flykonsert. Men ingen har forsøkt å spille et maksimalt antall konserter på kortest mulig tid.
– Vi får ha låta «Leaving On A Jetplane» (Reiser med et jetfly) på øret mellom konsertene, sier han og ler.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå