Kultur
<b>DESIGN:</b> Kjendis Pia Haraldsen skal vise egne kjoler. Det skjer på Oslo Fashion Week. Men flere mener at moteuka bare burde være for designere.

Nei til kjendis-klær

Torsdag lar Oslo Fashion Week kjendiser vise fram egne moteklær. Det er det ikke alle som liker.

TV-kjendis Pia Haraldsen og snøbrett-kjører Daniel Franck får torsdag vise fram klær. Det skjer under moteuka i Oslo, Oslo Fashion Week. Klærne har de designet selv. Men flere designere er imot visningen. De synes det er dumt å slippe til kjendiser. Det er fordi kjendisene ikke jobber som designere til vanlig. Designerne mener at folk ikke vil ta moteuka på alvor.

Pia Haraldsen er uenig.
– Jeg synes at alle skal få en sjanse. Det viktigste er å støtte norsk design. Og det har jeg vært med på, sier hun til nyhetsbyrået NTB.
Haraldsen skal vise fram fest-kjoler for brude-salongen Agape.

Pål Vassbotten er direktør i Oslo Fashion Week. Vassbotten mener at kjendiser er viktige.
– Haraldsen er ingen designer. Men vi er heller ikke i Paris. Kjendiser er bra. Det gir enda mer oppmerksomhet til arrangementet vårt. Og til norsk design, sier han.

Moteuka åpnet tirsdag. Flere politikere var interessert i de nye klærne. Blant dem var Venstre-leder Trine Skei Grande og Høyre-leder Erna Solberg, skriver side2.no. Også artistene Linnea Dale og Lene Alexandra Øien møtte opp. Omer Bhatti er danser og kjent som vennen til Michael Jackson. Han deltok på åpningen.

Også Karita Bekkemellem kom. Hun ble kalt for "kjole-Karita" når hun var statsråd. Det var fordi hun ville ha staten til å betale for nye kjoler til henne. De skulle hun bruke i middager.

Moteuka avsluttes på søndag.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå