Kultur

Gale menn igjen

Folk liker gale menn. Søndag fikk TV-serien «Mad Men» Emmy-prisen for tredje gang.

Serien «Mad Men» (gale menn) er kåret til beste TV-drama. Serien handler om et reklamebyrå på 1960-tallet. Folk røyker mye og drikker alkohol. Kvinner blir diskriminert. Det er tredje år på rad at serien vant Emmy-pris.

LES MER HER: Gale menn gjør det best

– Vi kan ikke tro at vi er her. Vi vil takke Akademiet for å ha anerkjent oss igjen, sa Matthew Weiner da han tok imot prisen. Det er han som har laget «Mad Men».

Serien har over 2 millioner seere på amerikansk TV. Og skuespillernes kostymer har blitt mote.

Skuespillerne Bryan Cranston og Kyra Sedgwick ble også hedret med Emmy-priser. De ble årets beste mannlige og kvinnelige drama-skuespiller. Sedgwick spiller politisjef i serien «The Closer». Cranston er kjemilærer i serien «Breaking Bad». Læreren begynner å selge narkotika.

Også komikere fikk priser. Jim Parsons fikk prisen for beste mannlige komi-skuespiller. Han er fysiker i serien «The Big Bang Theory». Beste kvinnelige komi-skuespiller ble Edie Falco. Hun spiller i serien «Nurse Jackie». Prisen for beste komi-serie ble gitt til «Modern Family».

Musikal-serien «Glee» var nominert til hele 19 priser i år. Men de fikk bare fire priser.

Komikeren Jimmy Fallon var vert for årets prisutdeling. Det er den 62. Emmy-utdelingen. Programmet ble sendt direkte for første gang i 1976. Prisutdelingen ble arrangert i Los Angeles.

Det ble også delt ut en humanitær Emmy. Denne gikk til skuespilleren George Clooney. Han fikk prisen for innsatsen for flyktninger i Darfur og for ofrene etter terrpor-angrepet i New York i USA 11. september 2001. Han hjalp også til etter orkanen Katrina og jordskjelvet i Haiti.
– Det er viktig å huske hvor mye godt man kan få gjort, sa Clooney da han tok imot prisen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå