Kultur

Frister med kjendis-TV

Norge får ikke nok av kjendiser. Nå lager TV 2 en egen kanal med bare underholdning.

Søndag 17. oktober starter underholdnings-kanalen TV 2 Bliss. Kanalen skal friste nordmenn med både utenlandske og norske kjendiser.

– TV-markedet har forandret seg veldig de siste årene. Det er naturlig for oss å se på kanaler som viser en spesiell type stoff. Vi har jo allerede kanaler som TV 2 Zebra, og kanaler for nyheter, film og sport. Og vi ser at folk ønsker det, sier Aleksander Valestrand til Klar Tale. Han er kommunikasjons-direktør i TV 2.

Valestrand mener at nordmenn ser mer på TV nå enn de har gjort før. Og at de velger hva de vil se på.
– Folk ser jo på flere ting. Noen er interessert i nyheter. Men samtidig ønsker de kanskje å bli underholdt. Da kan de bytte kanal, sier han.

TV 2 Bliss starter med blant annet en dokumentarisk såpe-serie om dagliglivet til Linnie Meister. Hun er glamour-modell.

– Den andre serien viser Petter Pilgaard og hans kjæreste Mari, ifølge Valestrand. Pilgaard ble kjent da han var med i TV3s serie «Paradise Hotel».
TV 2 Bliss viser også dramaserier, ungdoms-serier og reality-serier. Den første serien er «Life unexpected». Den handler om ei 15 år gammel jente som har bodd hos ulike foster-familier hele livet. Men så finner hun sin egentlige far Nate «Baze» Bazile. Han er glad for å vite at han har en datter, og forteller at moren er kjendis på radio.

Underholdnings-kanalen viser også serien «Samantha Who?» med Christina Applegate i hovedrollen og serien «Glee».

– Blir TV 2 Bliss en kanal for kvinner?
– Vi tror nok at noe av dette vil friste yngre kvinner. Men samtidig vet vi at menn og kvinner ofte ser på TV sammen, sier Valestrand.

Men TV 2s programleder Dorthe Skappel blir ikke med over til den nye kanalen. Programmet «God Kveld, Norge» vil fortsatt bli sendt på hoved-kanalen til TV 2.

Valestrand tror at vi trenger kanaler som TV 2 Bliss.
– Alle trenger å slappe av i blant og ikke tenke så mye. Vi tror at folk flest som også ser nyheter og fotball, også trenger å bli underholdt, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå