Kultur

Tar «Radio-resepsjonen» til TV

Tre mannfolk med humor flytter bort fra radioen. Onsdag kveld kan du se «Radio-resepsjonen» som TV-program for første gang.

Brødrene Steinar og Tore Sagen og kompisen Bjarte Tjøstheim har underholdt et trofast radio-publikum i flere år. De har mange fans som elsker humor og talkshow-programmet «Radio-resepsjonen» på NRK P3. Onsdag kan folk se hvordan trioen gjør seg på TV-skjermen.

Tirsdag var flere medier og så på generalprøven. Første sending av «Radio-resepsjonen» på TV er en blanding av poster som er kjente fra radio. Det er innslag som «postkasse», hvor de tar opp spørsmål, triks og absurde dilemmaer. Det er også ferdig-filmede sketsjer. Tore Sagen virrer rundt i en beige, tettsittende kjole og leker i løvet. Han etterligner artisten Tone Damlie Aaberge.

LES MER HER: Lover latter

Bjarte Paul Tjøstheim spiller rollen som sanger og låtskriver, mens Steinar Sagen får vise sin aller mørkeste side som fan av TV 2-programleder Harald J. Rønneberg. Alt skjer til mye latter fra publikum.

– Men hva er annerledes med Radioresepsjonen på TV? spør en journalist fra nettstedet NRK.no etter general-prøven.

– Tore pleier å si at det er en pent lyssatt utgave av radio-programmet i et annet studio. Vi prøver å få det til å være så likt som mulig. Vi vil ha den samme stemningen og det samme, fjollete universet. Og så har vi en gjest, sier Bjarte Tjøstheim.

90 mennesker sitter i studio og ser på de tre. Samtidig filmes de, og folk følger med fra sofaen hjemme.

– Vi vet at publikum er der fordi de vil, da vet vi at de er på vårt lag, sier Steinar Sagen.
Han forklarer forøvrig at de ikke er redde for å utlevere seg og at de tre nesten ikke har noen grense for hva de kan tulle med.

Avisa VG mener showet er godt nok til terningkast fire.
«Varme i trøya er de for lengst. Nå skal de bare bli varme på skjermen, så blir dette en suksess-oppskrift» skriver avisas anmelder.

Radioresepsjonen sendes på TV-kanalen NRK3.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå