Kultur

Hun er favoritten

Helene Bøksle er favoritt til å vinne lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix. Artisten mener at hennes sang forteller en sterk historie.

Lørdag skal sju artister konkurrere i første delfinale på Ørland i Sør-Trøndelag. Blant dem er 29 år gamle Helene Bøksle. Sørlendingen synger låten «Vardlokk». Den handler om tiden da kristendommen og åsatro kjempet om å få flest tilhengere.
– Den handler om kraften i historien, med tråder 1.000 år tilbake i tid. Låten er om kraften i kvinnen og kraften i sangen. De får gode ting til å skje, sier hun til Klar Tale.
Lokk var i gamle dager et rop med melodi. Folk brukte lokk for å kalle på kuer og sauer som beitet ute.

NYHETSGRAFIKK: Se alle som kjemper om å vinne på Ørlandet. Og hør deres MGP-sanger: SE MER HER:  Hvem vinner på Ørlandet?

NRK la mandag ut 30 sekunder av hver låt på sine nettsider. Avisa VGs musikk-ekspert har hørt på de sju låtene. Han mener at Bøksles «Vardlokk» har best sjanse til å vinne.
– Helene Bøksles låt har gamle, norske folketoner i seg. Den høres ganske fin ut. Det kan fort vise seg å bli likt av mange. Årsaken er at den virker svulmende og nasjonal-stolt. Så vidt jeg kan høre, kan den bli likt av fans av både gruppa Gåte, Björk og Sissel Kyrkjebø, sier ekspert Thomas Talseth til VG Nett.
Bøksle blander pop og folke-musikk i sangene sine.

I første delfinale konkurrerer Bøksle mot Carina Dahl med låta «Guns&boys» og gruppa Use Me med «Daisy». Gruppa Sie Gubba med «Alt du vil ha» er også med i første delfinale, sammen med rapper-trioen Gatas Parlament med «Jobbe litt mindre og tjene litt mer» og Sichelle med «Trenger mer». Duoen Åste & Rikke med «Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh)» er den siste konkurrenten.

– Jeg har ingen tanker om hvem som er den største konkurrenten. Jeg gleder meg til å nå så mange mennesker med musikken min, sier Bøksle.

Bøksle er kjent fra blant annet konkurransen «Kjempesjansen» på NRK. Hun har samarbeidet med artister som Bjørn Eidsvåg, Secret Garden og Kurt Nilsen.

Kommende mandag vil nrk.no slippe 30 sekunders smakebiter fra neste gruppe artister.  Delfinale 2 og 3 er i Florø og Skien de neste to lørdagene. Den norske finalen i Melodi Grand Prix er i Oslo Spektrum lørdag 12. februar. Vinneren synger i den europeiske finalen i tyske Düsseldorf i mai.

Siste utgave

På forsiden nå