Kultur

Ronan liker utfordringer

Musiker Ronan Keating leter etter nye utfordringer. Nå skal han spille i en film for første gang.

Ronan Keating synger i bandet Boyzone. De er akkurat ferdige med en turné. Men Keating har ikke tenkt å slappe av. Nå reiser han til Australia. Der skal han være dommer i TV-programmet «X-Faktor». Samtidig skal han spille i en film for første gang.

- Det blir spennende. Jeg spiller mot Laura Michelle Kelly i en film-musikal. Det sier Ronan Keating til nyhetsbyrået NTB.

Filmen heter «Goddess» (Gudinne). Den har premiere neste år. Filmen handler om en mor som bor på landet med barna sine. Hun prøver å bli berømt på internett.

Ronan Keating ble med i Boyzone da han var 16 år. Nå har han blitt 34 år gammel. Han har hatt stor suksess. Det er både med bandet og som soloartist. Han har sunget for paven og for flere kongelige.

Keating fikk nylig møte sitt store idol. Det er komponisten Burt Bacharach. Han er nå 82 år. Keating skulle spille inn en plate med noen av sangene til Bacharach. De to møttes for første gang i plate-studioet.

- Det var skummelt! Det var første gang vi møttes. Jeg hadde bare pratet med ham på telefonen en gang før. Han er en levende legende. Alle vi som skriver sanger, ser opp til ham. Og der sto han, sammen med et stort orkester, ler Keating.

Resultatet ble platen «When Ronan Met Burt». (Da Ronan møtte Burt). Noen av de mest kjente sangene til Burt Bacharach er med på platen. Blant annet «Walk On By» (Gå forbi) og «The Look Of Love» (kjærlighetens blikk).

Keating synes det vanskeligste var å velge sanger. Bacharack har skrevet pop-låter i over 50 år. Mange av sangene hans har blitt kjente.

Bacharach har blitt mer populær igjen i det siste. Keating tror det er fordi han har skrevet så mange flotte sanger om kjærlighet. Nye artister spiller inn sangene hans på nytt. Da blir de kjent for folk igjen.

I september har Keating en ny utfordring klar. Da skal han svømme 9 mil gjennom Irskesjøen. Det gjør han for å samle inn penger til kreftsaken.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå