Kultur

Sjefen for Operaen slutter

Paul Curran slutter som leder av Den Norske Opera & Ballett. Han slutter to år før han egentlig skulle.

Operasjefen slutter 1. januar 2012. Han er egentlig ansatt i to år til. Det er han selv som ønsker å slutte som sjef. Han begynte i jobben 15. august 2007. Nå sier han at han vil ha nye utfordringer. Men han kommer fortsatt til å jobbe en del på operaen. Han skal ha ansvar for noen av forestillingene som settes opp.

Operaen skriver i en pressemelding at de har visst om dette en stund. Curran sa i desember i fjor at han ville slutte.

– Curran har gjort operaen bedre. Vi takker ham for det han har gjort de fire årene han har vært sjef. Det skriver styreleder Ellen Horn.

Curran har fått en del kritikk. Noen har ikke likt måten han leder operaen for. Andre har ikke vært fornøyd med de kunstneriske valgene han har tatt. Nå begynner operaen å lete etter en ny sjef. De har satt frist i september for å søke på jobben.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå