Kultur

Jubler for festivalene

Folk i Norge går på festivaler som aldri før. Norwegian Wood satte rekord i helgen. Kanskje gjør Hove-festivalen snart det samme.

Da festivalen Norwegian Wood åpnet i Oslo i helgen, var det pøsende regn. Publikum vasset i gjørme. Likevel har festivalen aldri hatt så mange besøk. 40.000 mennesker var innom festivalen. Kjente artister som Eric Clapton, Ringo Starr, The Eagles og Patti Smith spilte. Da brydde ikke folk seg om dårlig vær.

LES MER HER: Eric Clapton til jubileums-Wood

Om to uker kan kanskje også Hove-festivalen melde om rekord. Den er på Tromøya utenfor Arendal. Billett-salget er i gang. Og aldri før har de solgt så mange billetter så kjapt. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mange har kjøpt festivalpass. De gir rett til å bo på camping-plass under festivalen. Det er solgt så mange slike billetter at camping-plassene er fulle allerede. Derfor har festivalen nå klart å finne to ekstra områder hvor folk kan bo. Ian Donaldson er veldig fornøyd med interessen. Han er daglig leder for Hove-festivalen.

– Dette er et hyggelig problem å ha. Vi har heldigvis klart å utvide campingen med to ekstra områder. Vi har utvidet den største campingen med et nytt område. Det andre er et ekstra vakkert område rett ved stranda. Her blir det hotell-camping. Det er et tilbud til de som ønsker å komme til ferdig pakke. De trenger ikke ha med eget telt. Vi setter opp ferdige telt med soveposer til dem, sier Donaldson.

Festivalen har også solgt veldig mange dagspass til tirsdag 28. juni. Den dagen spiller artister som Linkin Park, 30 Seconds To Mars og All Time Low.

Så langt er det solgt 30 prosent flere billetter til Hove-festivalen i år enn i fjor.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå