Kultur

Prince er i Oslo

I helgen spiller Prince to konserter i Oslo.

Den amerikanske artisten Prince var klar for Oslo Spektrum. Der skulle han spille både lørdag og søndag. Nå utsetter han konsertene til 2. og 3. august. De som har billett til lørdagens konsert, kan bruke den 2. august. Søndagens billetter gjelder 3. august. Kan du ikke gå da, kan du få pengene tilbake innen 31. august.

Sist gang Prince var i Oslo, var i 1993. Da kalte han seg ikke Prince. Han ville heller at folk skulle kalle ham The Love Symbol (kjærlighets-symbolet).

LES MER HER: Prince til Bergen

Han ble født som Prince Rogers Nelson. Det var i 1958 i Minneapolis i USA. Siden har han hatt mange navn. Han har laget musikk blant annet som Jamie Starr and The Starr Company, Joey Coco, Paisley Park, og Alexander Nevermind.

Artisten laget et tegn som skulle være hans navn. Det var i 1993. Tegnet var en blanding av symbolet for mann og symbolet for kvinne. Men det var ikke var mulig å uttale. Derfor kalte folk ham mest for Artisten som tidligere het Prince.

Prince er kjent for å være en spesiell mann. Han kler seg i fargerike kostymer og synger med høy, lys stemme. Han er et musikalsk geni. I begynnelsen av karrieren spilte han alle instrumentene selv. Han lager sine egne tekster og melodier.

Musikken hans har noe veldig feminint ved seg. Samtidig handler mange av tekstene om hans forhold til damer. De siste ti årene har ikke Prince spilt så mange av disse sangene. Han har nemlig blitt svært religiøs. Han har blitt med i den kristne sekten Jehovas vitner.

I 2000 tok Prince tilbake navnet sitt. Året etter ga han ut platen Rainbow Children (regnbuebarn). Der fant han tilbake til jazzen. Mange vil si at han fant tilbake til seg selv. Faren til Prince var nemlig jazz-pianist. Lille Prince begynte å lære jazz på piano da han bare var 6 år.

Billettene til konserten på lørdag var utsolgt. Da hadde nesten 10.000 mennesker betalt fra 600 til 1400 kroner hver. Det er for å oppleve Prince på scenen.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå