Kultur

Groruddalen på Operaen

Neste uke må Operaens sangere og dansere vike plassen på scenen. Da skal 125 unge og voksne fra bydel Bjerke i Oslo underholde. Det er med forestillingen «Crossover».

Bydel Bjerke viser seg fram på Operaen. Både skuespillere og luft-akrobater er med. Det er også dansere. De danser både hip hop, flamenco, panjabi og ballett. Både profesjonelle og vanlige folk er med på scenen.

Forestillingen «Crossover» vil vise styrker og svakheter med et samfunn med flere kulturer. Mangfoldet styrker menneskene. Men det kan også skape forvirring og usikkerhet. Forestillingen handler om unge mennesker som er usikre. De prøver å finne ut hvem de egentlig er.

Den er også åpningen av et prosjekt som heter «Groruddalen i Operaen». Prosjektet skal vare i fire år. Målet er å vise mangfoldet i bydelene i Groruddalen. Rundt hver fjerde Oslo-borger bor i disse bydelene. Fire av ti av dem som bor der, er innvandrere. Det gjør at det finnes kultur fra store deler av verden samlet der.

Bjerke er første bydel på scenen. Så følger forestillinger laget av folk i bydelene Alna, Grorud og Stovner. Helt til slutt blir det en stor forestilling. Da skal folk fra alle bydelene være med.

– Med dette prosjektet ønsker vi å vise fram Groruddalen. Det er med all sin variasjon og skaper-glede, sier Tom Remlov. Han er administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett.

Siste utgave

På forsiden nå