Kultur

Scorsese lager film av Nesbø-bok

Martin Scorsese er en kjent regissør fra Hollywood. Nå skal han regissere Jo Nesbøs «Snømannen».

Regissøren Martin Scorsese som har laget mange kjente filmer. Han har sagt ja til å regissere Jo Nesbøs bok «Snømannen».

Det britiske selskapet Working Title Films har rettighetene til å lage film av boka. Det er den sjuende boka om politi-etterforskeren Harry Hole. Scorsese har sagt ja til jobben med å regissere filmen. Det bekrefter både filmselskapet, forfatteren selv og agent-kontoret Salomonsson Agency til avisa VG.

Jo Nesbø selv kaller det hele både logisk og sprøtt.

Han forteller at han hadde blandede følelser av at det skulle bli film av Harry. Men han krevde at han måtte være med å bestemme regissør.

– Jeg visste at det var urealistisk. Men så snudde de og sa ja. Jeg satte opp en liste på fem mulige kandidater. Så strøk jeg én av dem, så det var fire igjen. Niclas Salomonsson er agenten min. Han bare ristet på hodet da han så listen. Men han leder Europas beste agent-kontor og satte i gang. Øverst på den lista sto Martin Scorsese, sier Nesbø til avisa.

Han sier han er trygg på at Scorsese vil sørge for at filmen blir bra. Selv skal Nesbø være med og produsere filmen. Det er ennå ikke bestemt når og hvor innspillingen starter.

LES MER HER: Mørke og mord fra Jo Nesbø

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå