Kultur

Se opera på kino

Lørdag kan du for første gang se en opera fra Bjørvika direkte på kino.

Operaen La Bohème spilles for tiden på Den norske opera og ballett i Bjørvika. Stefan Herheim har laget forestillingen. Han har fått veldig mye ros for den. Mange av dem som anmelder opera i mediene har sagt mye bra om forestillingen. Alle de 20.000 billettene er utsolgt for lengst. Men nå kan du likevel se operaen. Forestillingen lørdag kveld sendes direkte til kinoer over hele landet. Det skriver Den norske opera og ballett på sine nettsider.

Det er aller første gang at en opera i Bjørvika sendes på kino. Det er en populær opera som er valgt ut. La Bohème er den mest spilte operaen i Norge noen sinne. Den er skrevet av den italienske komponisten Giacomo Puccini. Den handler om Mimi, som får en sykdom hun ikke kan bli frisk av. Temaet for operaen er hvor viktig frihet er, og hvor mye mennesker frykter døden.

– Tro, håp og kjærlighet er det viktigste folk har. Det er når de føler seg hjelpeløse virkeligheten blir veldig vanskelig. Det viser Puccini veldig sterkt. Det er umulig å ikke føle med menneskene i denne operaen, sier Herheim.

Mange kinoer over hele landet viser operaen. Du kan blant annet se den i Alta, Kirkenes, Bodø, Bergen og Fredrikstad. Hele lista over kinoer som viser forestillingen kan du se på nettstedet Filmweb.

Regissør Stefan Herheim har gjort stor suksess med tidligere forestillinger. Denne gangen samarbeider han med den kjente dirigenten Eivind Gullberg Jensen. Marita Sølberg har hovedrollen som Mimi.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå