Kultur

Bli kjent med operaen

Søndag 26. august starter Operaen i Oslo høst-sesongen. Det feires med show, balletklasser og en stor festkonsert. Alt er gratis.

Det er tredje år på rad at Den Norske Opera & Ballett byr på Åpen dag og Festkonsert. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle. Her skal alle få se hva operaen driver med. Det gjelder også de delene som folk vanligvis ikke får se.

Operaen har et imponerende scene-maskineri og mange tekniske muligheter. Når det arrangeres teknisk show søndag, får dette scene-maskineriet lov til å spille hovedrollen. Du kan også se utstillinger om arbeidet på operaen, og bli med på vandringer i verkstedene og andre steder bak secenen. De som har lyst til å prøve seg som ballett-dansere kan bli med på ballett-timer for nybegynnere. Det blir klasser både for voksne og barn. Det skriver Den Norske Opera & Ballett i en pressemelding.

Åpen dag avsluttes med en stor konsert, hvor folk får høre noen høydepunkter fra programmet i høst. Du må ha billett for å komme inn, men billettene er gratis. De kan hentes i foajeen fra klokka 10.00 søndag. Konserten blir også vist på storskjerm på taket på Operaen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Operaen kan by på mange spennende forestillinger utover høsten. De som liker opera, kan for eksempel se den kjente operaen Madama Butterfly av komponisten Giacomo Puccini. Den populære operaen Barbereren i Sevilla av komponisten Gioacchino Rossini står også på programmet.

Vil du kanskje heller se ballett? Da kan du få med deg for eksempel Septemberdans. Det er en forestilling med mdoerne ballett av tre ulike koreografer. Eller du kan se forestillingen Nacho Duato. Det er en hyllest til komponisten Johan Sebastian Bach, laget av koreografen Nacho Duato.

Det blir også flere konserter på Hovedscenen. Blant annet med operaens eget orkester, Norsk barokk-orkester og Oslo Filharmoniske Orkester.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå