Kultur

– Slutter i NRK

Hans-Tore Bjerkaas slutter som kringkastingssjef i NRK.

Det skjer når åremålet går ut i mars neste år. Hans-Tore Bjerkaas mener man trenger en ny person i stillingen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg har hatt flotte år blant gode medarbeidere. Det er ikke et lett valg at jeg gir meg. Samarbeidet med styret har fungert godt. Jeg tror NRK vil ha mer nytte av en kringkastingssjef som har nye ideer og andre evner, sier Bjerkaas.

William Nygaard er styreleder i NRK. Han sier styret ønsket at Bjerkaas skulle fortsette. Nå må Nygaard lete etter en ny leder av kanalen.

– Bjerkaas har gjort en svært god jobb. Vi ville gjerne at han skulle fortsette. Vi må respektere hans avgjørelse, sier Nygaard.

Skiftet av leder betyr ikke at NRK kommer til å endre seg.

– Bjerkaas har ført til en sterk plass hos de norske seerne. Under hans ledelse har styret vedtatt en ny metode som gjelder fram til 2017. Jeg har bedt Bjerkaas og ledelsen om å holde et høyt tempo fram til skiftet av leder. Det kreves i den harde konkurransen i bransjen, sier Nygaard.

Journalistlaget i NRK synes det er synd at Bjerkaas slutter som kringkastingssjef.

– Han har vært opptatt av NRKs uavhengighet. Han har tydeliggjort NRKs samfunns-oppdrag, sier Hege Iren Frantzen. Hun er leder i NRKJ.

Hans-Tore Bjerkaas er 61 år. Han ble kringkastingssjef i NRK 19. mars 2007. Han tok over jobben etter John G. Bernander. Kringkastingssjefen ansettes i åremål på seks år.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå