Kultur

Ny film med Taratino-favoritt

Christoph Waltz reddet den forrige filmen til stjerneregissøren Quentin Tarantino. Snart ser du ham i Tarantinos nye film, «Django Unchained».

Christoph Waltz fra Østerrike vokste opp i en teaterfamilie og har vært skuespiller i mange år. Men før 2009 var han ukjent for de fleste. Da spilte han i «Inglorious Basterds». Det er en svart dramakomedie om andre verdenskrig, laget av regissør Quentin Tarantino.

Her spiller Waltz den tyske SS-offiseren Hans Landa. Det er en rollefigur som er både sjarmerende, gal, høflig og ond. Tarantino syntes det var den beste rollefiguren han noen gang hadde skrevet. Men han slet med å finne noen som klarte å spille rollen. Det var faktisk like før Tarantino ble så frustrert at han avlyste hele filmen, forteller han til magasinet Variety.

– Jeg sa til produsentene av filmen at jeg hadde skrevet en rolle som det var umulig å spille. Jeg sa at jeg ikke ville lage filmen hvis jeg ikke klarte å finne den perfekte Hans Landa. Neste dag kom Christoph på audition. Han ga meg filmen min tilbake, sier Taratino til Variety.

Waltz vant hele 27 priser for rollen som Hans Landa, ifølge imdb.com. Blant dem var både Oscar og Golden Globe.

LES MER HER: Nominert til Golden Globe

Nå er Waltz tilbake i en ny film av Quentin Tarantino. Western-filmen «Django Unchained» har Jamie Foxx i hovedrollen som Django. Han er en slave som blir kjøpt på auksjon av dusørjegeren Dr. King Schultz. Django må hjelpe Schultz i jakten på en brutal, kriminell gjeng.

Det er Waltz som spiller dusørjegeren Schultz. Allerede er han nominert til Golden Globe-prisen for rollen, og mange venter at han blir nominert til Oscar også.

Tarantino skrev rollen spesielt for Waltz, og viste ham deler av historien mens han skrev manuset.

– Men jeg kom ikke med synspunkter om hvordan rollen skulle være. Det er ikke min jobb. Min jobb er å gjøre som regissøren og manusforfatteren gir beskjed om, sier Waltz til nyhetsbyrået TT Spektra.

Men skuespilleren fikk mye frihet til å spille rollen slik han selv ønsket. Han lot seg inspirere av filmer fra barndommen, forteller han til nettstedet joblo.com.

– Jeg er 56 år, og jeg er fra Europa. Derfor så jeg mange spagetti-western-filmer da de kom. De var populære da jeg var ung, sier Waltz.

LES MER HER: Spente og skeptiske «Hobbit»-fans

Waltz var litt redd for å spille i en ny Tarantino-film, forteller han til magasinet Premiere.

– Jeg var redd for at vi ville gjenta «Inglorious Basterds». Siden den ble så bra, kunne vi blitt fristet til å prøve å skape den samme stemningen på nytt. Men det ville vært feil. «Django Unchained» er en helt annen type historie, sier Waltz.

Også Leonardo DiCaprio er med i filmen, og har fått en Golden Globe-nominasjon. Fram til nå er Waltz den eneste skuespilleren fra en Tarantino-film som har vunnet Oscar. Nå gjenstår det å se om han vinner en ny, eller om DiCaprio kan bli den andre som vinner.

«Django Unchained» har norsk premiere 18. januar.

Siste utgave

På forsiden nå