Kultur

Carlsen på berømt liste

Sjakkspilleren Magnus Carlsen har fått plass på en berømt liste. Listen forteller om mennesker med kraft til å påvirke verden.

Hvert år lager det amerikanske magasinet Time en liste over menneskene i verden med mest innflytelse. Det vil si mennesker som har sterkt kraft til å påvirke andre.

Time lister opp 100 personer i magasinet som er i salg 29. april. De er ikke listet i noen spesiell rekkefølge. På listen i år ligger den norske sjakkspilleren Magnus Carlsen.

– Jeg er overrasket og svært stolt, sier Carlsen i en pressemelding.

Han sier det betyr mye for sjakksporten at han er kommet på listen.

– Jeg håper det kan føre til at sjakk får enda større betydning i hele verden, sier Carlsen.

Time beskriver 22-åringen som et vidunderbarn. Sjakk-legenden Garry Kasparov fra Aserbadjan har skrevet en tekst til bildet av Carlsen.

– Carlsen er like sjarmerende og selvstendig som han er talentfull, skriver Kasparov.

LES MER HER: – Ikke en idrettsutøver

Det er mange presidenter og politikere på listen. Det er også både underholdere, kunstnere, idrettsfolk og forretningsfolk på listen.

Politikere på lista er blant andre USAs president Barack Obama, Sør-Koreas president Park Geun-hye og Nord-Koreas president Kim Jong-un.

Sportsutøvere er blant andre fotballspilleren Mario Balotelli, basketballspilleren Lebron James og alpinisten Lindsey Vonn.

Blant forretningsfolkene er Yahoo-lederen Marissa Mayer, Apple-designeren Jonathan Ive og klesdesigneren Michael Kors.

Underholdere som er på listen er blant andre rapperen Jay Z, sangeren Christina Aguilera og regissøren Steven Spielberg.

Andre på listen er blant andre pave Frans, aktivisten Malala Yousafzai og lederen for antidoping-byrået Travis Tygart.

TRYKK PÅ LINKEN FOR Å LESE HELE LISTA

Siste utgave

På forsiden nå