Kultur

Klar for One Direction

Glem Justin Bieber, nå er det One Direction som gjelder. Og foreldrene kan føle seg trygge.

Det britiske bandet One Direction har konsert på Telenor Arena i Akershus 7. mai. Alle de 18.500 billettene ble revet bort på fem minutter. Uheldige fans som ikke fikk billetter, er fortvilte. Mange prøver å få kjøpt billett på nettstedet Finn.no.

Likevel er Christian Schøyen rolig. Han er prosjektdirektør hos Live Nation, som arrangerer konserten. Hans egen ti år gamle datter skal se heltene i One Direction sammen med venninner.

– Jeg tror det blir et fint arrangement for dem som er interessert i One Direction. Det blir ikke samme hysteri som rundt Justin Bieber, sier han.

LES MER HER: Klar for storsirkus med Beliebere og 1D-fans

Schøyen mener at pressen har skylden for noe av kaoset rundt Biebers konserter.

– Dette massehysteriet ble satt i gang i fjor sommer, med konserten på Operataket. Med mye omtale så bygget jentene seg opp på dette og følte de måtte være «med». Se på da Bieber dro videre til Sverige. Der var det et mer normalt arrangement bare dager etterpå, sier han.

LES MER HER: Bieber-hysteri på Telenor Arena

Da Bieber var i Oslo, sto flere tusen fans utenfor hotellene i Oslo for å få et glimt av idolet sitt. Det kan One Direction-fansen bare glemme, sier Schøyen.

– Bandet skal bare være noen timer i Norge. De flyr inn her etter en fridag, og flyr ut samme kveld. De gjør som mange artister, som blant andre Elton John. De har en base i Europa og flyr inn og ut til konsertstedene i de forskjellige landene hver dag. Kanskje ikke det mest miljøvennlige, men det gjør en del ting enklere, sier han.

Det er bare sitteplasser på konserten til One Direction. Det har menneskene som jobber for bandet bestemt. Dette skal gjøre konserten tryggere.

– Det er litt uvanlig, men det er for å dempe presset rundt det å komme tidlig for å få en god plass. Plassen din blir heller ikke borte om du går på do, sier Schøyen.

I mars dro han til Nottingham i Storbritannia sammen med selskapet ProSec. ProSec jobber med sikkerhet. I Nottingham var de på konsert med One Direction for å se hvordan det ble gjort med sikkerheten der.

– Det fungerte fint der. Publikum sto ikke på stolene, men ved dem. De får heller ikke forlate dem for å gå frem, det sørger vakter for, sier Schøyen.

One Direction består av Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles og Louis Tomlinson. Det første albumet «Up All Night» ble gitt ut i 2011. I fjor kom albumet «Take Me Home». Nå har bandet har solgt over 14 millioner singler og 8 millioner album.

Snart kommer også to filmer om bandet. Morgan Spurlocks film «This Is Us» har premiere i august. Den handler om guttene i bandet. Daisy Asquiths har laget dokumentaren «I Heart One Direction». Den handler om fansen og vises på britiske Channel 4 til sommeren.

I august kommer det også en ny bok om bandet. Den heter «One Direction, Where We Are: Our Band Our Story».

Gode tips til deg som skal på konsert:

  • Vil du feire bandet ditt, kan du ta med plakater, flagg og hjerter. Husk på at det ikke får være med stang. Husk også at de ikke skal være større enn at du kan holde det foran deg, så du ikke ødelegger for andre i publikum.
  • Alle har sitteplasser, derfor åpner dørene først kl. 18.00. Du kan ikke stille deg i kø før tidligst klokka 16.00. Det vil heller ikke være noe sted å vente utenfor.
  • Det vil gå busser ut til Telenor Arena. Du kan finne informasjon om bussene på nettsidene til Live Nation og Telenor Arena. Det er ikke mulig å kjøre bil frem til Telenor Arena.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå