Kultur
På bildet er Lars Andreas Larssen og Monna Tandberg. Nå er Lars Andreas Larssen død. Han var en veldig kjent skuespiller som engasjerte seg for samfunnet.

Skuespilleren Lars Andreas Larssen er død

Lars Andreas Larssen er død. Han er kjent fra et langt liv som skuespiller.

Lars Andreas Larssen har de siste årene bodd på sykehjem. Han hadde Alzheimers sykdom. Sykdommen gjør at personer får dårligere og dårligere hukommelse. Sykdommen er dødelig. Lars Andreas Larssen ble 78 år gammel. Han er kjent for å ha spilt i mange filmer, TV-serier og teaterstykker. Han har også spilt mye i radioteatret på NRK.

Før han ble syk, spilte Lars Andreas Larssen blant annet i «Olsenbandens siste stikk». For mange er han kanskje kjent som rektor i «Borgen skole» fra 1988. Han spilte også vis gammel mann i «Fangene på fortet» på TV3.

Han var veldig opptatt av samfunnet. Spesielt ville han diskutere det nordnorske.

Monna Tandberg var samboer med Lars Andreas Larssen før han måtte flytte til sykehjemmet. Han ble syk i 2003. I 2007 gikk Monna Tandberg ut og fortalte at han var blitt syk. Hun er selv skuespiller og kjent som dronning Fjellrose i «Blåfjell». Hun ønsket at det skulle bli enklere å snakke om Alzheimer for å hjelpe dem som er syke og de rundt dem.

– Han hadde hele familien sin hos seg da han døde, sier sønnen Vetle Lid Larssen.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå