Kultur
På bildet er Bjørn Skagestad og Kai Remlov i «Hushjelpene».

Skal spille gale kvinner

Bjørn Skagestad og Kai Remlov skal spille sprø kvinner i et nytt stykke på Nationaltheatret.

Skuespillerne Bjørn Skagestad og Kai Remlov får nye utfordringer på scenen. De skal være kvinner i et nytt stykke. Kvinnene skal være fullstendig gale.

– Det som blir vanskelig, er å gjøre galskapen til å tro på, sier Skagestad til nyhetsbyrået NTB. Han spiller en hushjelp som vil drepe. Lørdag står han på scenen på Nationaltheatret i Oslo.

Stykket heter «Hushjelpene» og er skrevet av franske Jean Genet. Genet skrev stykket inspirert av to fæle mord som søstrene Papin gjorde i 1933. Det ble skandale da stykket ble satt opp i Paris i Frankrike i 1947. Grunnen var at det viste hvor store forskjeller det var mellom klasser i samfunnet. Arbeiderklassen var misfornøyd. Det skriver Nationaltheatret på sin nettside.

«Hushjelpene» handler om de to søstrene Solange og Claire på et aldershjem. Styreren kalles Madame. Søstrene spiller et grusomt spill der de tenker på å drepe Madame.

Genet ønsket at rollene som de to søstrene skulle spilles av menn. Skagestad og Remlov spiller søstrene. Madame spilles også av en mann – Magnus Myhr.

– Vi skal være kvinner uten at det blir rart og gjør narr av sprø kvinnfolk. Det ønsker vi ikke. Derfor må vi lete, både i det av oss som er mann og det som er kvinne, sier Kai Remlov.

Han sier at det har vært morsomt å se at de ikke er så stor forskjell på mann og kvinne som det er lett å tenke.

– De feminine sidene ved Kai Remlov, de er der, sier han.

– Jeg synes også det har vært morsomt å finne de feminine sidene av Kai, spøker Skagestad.

Mannen som skal sette alt sammen i scene er Ragnar Lyth. Det er tredje gang Lyth, Skagestad og Remlov jobber sammen. Før har de satt opp stykkene «Sluttspill» og «Under åpen himmel» på Nationaltheatret.

Det er mange som vil se to menn i 60-årene som gale hushjelper. Teateret har solgt mange billetter.

Stykket settet opp i Malersalen. Mange forestillinger er utsolgt. Premieren er lørdag 8. mars. Det er også kvinnedagen.

Mer fra Kultur

På forsiden nå