Kultur

Tom Remlov ny sjef for Riksteateret

Tom Remlov (64) er ny sjef for Riksteateret. Han overtar etter Ellen Horn.

Fredag ble Tom Remlov utnevnt til ny sjef for Riksteateret. Han overtar jobben etter Ellen Horn.

– Det er en fantastisk glede å få denne jobben. Jeg føler at jeg har kommet hjem, sier Remlov.

Remlov er utdannet i teaterregi. Han studerte ved Drama Centre London. Fra 1986 til 1996 var han teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen. Han har også vært sjef for Norsk Film. Siden 1. august 2008 har han vært administrerende direktør ved Den Norske Opera.

– Jeg er teatermenneske. Jeg kommer fra teateret, og har alltid vært i teateret. De andre tingene jeg har gjort, har vært et forsøk på å ta med meg kvaliteter fra teateret inn på andre felter av samfunnslivet, sier Remlov.

– Riksteateret har fått en teatersjef med bred ledererfaring. Han har et tydelig kulturpolitisk engasjement. Jeg er trygg på at Remlov kan utvikle Riksteateret som en viktig aktør for norsk scenekunst, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Remlov ble utnevnt i statsråd fredag. Han tar over som sjef når Ellen Horns åremål går ut 1. april neste år. Framover skal de to jobbe sammen. Ellen Horn har vært teatersjef ved Riksteateret siden 2004.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå