Kultur

Richard avviser overgrep

Popstjernen Cliff Richard avviser at han skal ha forgrepet seg på en gutt på 1980-tallet. Britisk politi gikk torsdag gjennom hjemmet hans i Sør-England.

En mann har hevdet at den 73 år gamle popstjernen Cliff Richard forgrep seg på ham seksuelt. Det skal ha skjedd på 1980-tallet. Gutten var da under 16 år. Torsdag gikk britisk politi gjennom huset til popstjernen.

Ingen er pågrepet i saken. Richard er i utlandet. Han sier at anklagene ikke stemmer. Det melder den britiske kanalen BBC.

– I flere måneder har jeg visst om de påstandene som har gått rundt på sosiale medier på nettet. De er om ting som skal ha skjedd langt tilbake i tid. Dette er helt usant. Fram til nå har jeg valgt å ikke gi disse usanne ryktene noe oppmerksomhet. Det ville bare fyre opp under dem. Men siden politiet har vært i min leilighet i Berkshire i dag uten varsel, vil dette nå komme fram i pressen. Det skriver Cliff Richard i en pressemelding.

Richard sier at han vil samarbeide med politiet. Han vil ikke si noe mer om saken, skriver nyhetsbyrået NTB.

Ifølge avisa Daily Mail er Richard for tiden på ferie i Portugal. Avisa skriver at politiet tok med seg flere ting fra huset. De skal undersøkes.

Flere TV-kjendiser er blitt etterforsket for overgrep. Blant dem var Jimmy Savile. Men anklagen mot Richard har ikke med disse sakene å gjøre, ifølge politiet.

Cliff Richard er en av Storbritannias mest kjente popartister. Han har solgt mer enn 21 millioner singler.Richard har hatt mange sanger på toppen av hitlistene i løpet av karrieren.

Siste utgave

På forsiden nå