Kultur

En hilsen til deg fra deLillos

Du kan få en personlig hilsen fra deLillos. Det får du hvis du bestiller den nye platen allerede nå.

Bandet deLillos har skrevet hilsener og autografer i mange år. Nå vil de lese inn personlige hilsener i stedet. Grunnen er at flere strømmer musikken i stedet for å kjøpe plater.

– Når vi ikke kan signere fysiske eksemplarer lenger. Da satser vi på tale. Det sier Lars Lillo-Stenberg til NTB. Han er vokalist i deLillos.

Ideen om «digital signering» var noe bandet og plateselskapet kom fram til sammen. Det betyr at du får autografen din som lyd. Den nye plata heter «Rett og slett livet».

Fra og med i dag kan du be om en hilsen hvis du bestiller platen gjennom Wimp. Wimp er en strømmetjeneste. Du kan be om en helt personlig hilsen fra deLillos.

6. og 7. oktober samles medlemmene i bandet. Da skal de lese inn hilsenene. Uka etterpå får fansen en digitalt signert plate på e-post.

– Nå får folk tid til å tenke på hva som skal sies. På en vanlig signering er det ofte helt enkelt. Da vil noen bare ha en autograf og noen vil vi skal skrive «lykke til», sier Lillo-Stenberg.

LES OGSÅ: Gamle sanger fra deLillos får ny vri

Lillo-Stenberg synes det er like spennende å gi ut plate nå som før. De gamle platene har blitt klassikere i norsk pophistorie. Lillo-Stenberg tror ikke de nye utgivelsene vil bli klassikere.

Bandet liker å gi seg selv ny inspirasjon til hver innspilling.

«Trist å være glad» ble spilt inn i det kjente Abbey Road-studioet. Platen kom i 2011. Til platen «Vi er på vei, vi kanke snu» fra 2012 fikk bandet med seg Bent Sæther fra bandet Motorpsycho som produsent. Til denne platen har de også gjort nye ting.

– Da dro vi til Rainbow-studioet og tenkte veldig akustisk. Vi ville ha med flygelet der, sier Lillo-Stenberg.

Jan Erik Kongshaug bidrar også på platen. Han er en av verdens beste lydteknikere. Han eier Rainbow Studio.

deLillos ble dannet i Oslo i 1984. Bandet var en av de store i norsk musikkliv i perioden fra 1980-tallet og fram til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos sett på som en av de fire store norske rockegruppene.

Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger. Platen «Neste sommer» vant Spellemannprisen i 1993 i klassen rock. Platen «Sent og tidlig» vant Spellemannprisen i 1995. Det var i klassen gruppe. De har i tillegg vært nominert til Spellemannprisen flere ganger både i klassen rock, popgruppe, årets spellemann, årets låt og tidenes norske hit. Det skriver nettsiden wikipedia.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå