Kultur

Han er nye Doktor Proktor

Han er litt fyldigere i ansiktet. Men ellers er «nye» Doktor Proktor seg selv når eventyret fortsetter på film.

Skuespiller Gard B. Eidsvold har tatt over rollen som Doktor Proktor. Nå spilles andre film inn etter Jo Nesbøs romaner om figuren. Barnefilmen «Doktor Proktors tidsbadekar» skal ha premiere i september neste år. Igjen er Arild Fröhlich regissør, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Mye promp for Proktor

Kristoffer Joner spilte Doktor Proktor i den forrige filmen, «Doktor Proktors prompepulver». Den hadde premiere i mars i år. Men han valgte bort å lage den nye barnefilmen. Årsaken var at han fikk tilbud om å spille i Leonardo DiCaprios nye film «The Revenant».

– Tidsplanene våre passet ikke. Vi kunne ikke når han hadde tid, og han kunne ikke når vi hadde mulighet til å spille inn, sier produsent Synnøve Hørsdal til kanalen NRK.

Hun sier de er veldig fornøyd med å få Eidsvold inn. Barna spilles av de samme skuespillerne.

– Det viktigste for oss er at barna er de samme som sist, sier hun.

375.000 personer fikk med seg første film på kino. Der møter vi lille Bulle med ildrødt hår. Han flytter inn i Kanonveien og møter Lise og en nesten gal professor. Doktor Proktor har ved et uhell funnet opp verdens kraftigste prompepulver. Fisene kan sende folk opp i verdensrommet. De to barna bestemmer seg for å hjelpe Proktor med å få prompepulveret ut i verden.

LES MER HER: Promp på teater

Men den rike og onde herr Thrane og de ekle sønnene hans er villig til å gjøre hva som helst for å få tak i pulveret. Slik skriver nettsiden Filmweb om historien i filmen.

I den neste filmen skal folkene ut på en reise i tid. Doktor Proktor forelsker seg. Han reiser tilbake i tid i et desperat forsøk på å endre historien. Han vil stoppe bryllupet mellom sin elskede Juliette og den skrekkelige Claude Cliché. Men han blir fanget i tiden. Lise og Bulle reiser etter i tidsbadekaret for å forsøke å hjelpe ham.

LES MER HER: Reiser rundt med prompe-teater

Siste utgave

På forsiden nå