Kultur
<strong>BOK:</strong>Forfatter Renate Nedregård har skrevet en biografi om statsminister Erna Solberg. Her er Solberg med Melinda Gates fra stiftelsen Bill and Melinda Gates Foundation.

Ny bok om Erna Solberg

Forfatter Renate Nedregård er klar med en ny biografi om statsminister Erna Solberg. Der står det blant annet om Solbergs tidligere kjæreste fra Gambia.

Forfatteren Renate Nedregård er klar med en biografi om statsminister Erna Solberg. Boka handler om Solbergs vei til toppen av norsk politikk. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Solberg har ikke samarbeidet med Nedregård om boka.

I boka står det blant annet om en kjæreste Solberg hadde da hun var tidlig i 20-årene. Det er ifølge avisa Aftenposten, som skriver om boka. Kjæresten var fra Gambia i Afrika.

LES MER HER: Statsministeren på barnefest

Solberg var kommunal-minister i Kjell Magne Bondeviks regjering fra 2001 til 2005. Solberg ble da beskyldt for rasisme. Det var for å være streng i politikk om innvandring. Vennene til Solberg mente hun kunne stoppe å bli beskyldt for rasisme. Det var ved å nevne forholdet til sin tidligere gambiske kjæreste.

Ifølge den nye biografien ville ikke Solberg nevne ham til mediene. Hun skal ha fryktet at det ville føre til mye kritikk.

Sigbjørn Aanes er statssekretær ved Statsministerens kontor. Til avisa VG sier han at Solberg ikke vil si noe om saken.

LES MER HER: Statsministeren på skolen

– Det er noe som forfatteren får hevde, sier Aanes.

Solberg har tidligere nevnt sin gambiske kjæreste til VG i 2003.

I boka står det også at Solberg mye eldre ut enn hun var. Det var mens hun var i tenårene. Dermed fikk hun ordnet falsk ID-kort hos Posten. Slik kunne hun kjøpe både øl og vin til seg selv og vennene sine. Aanes sier dette har vært kjent lenge.

I boka står det også at Solberg har fått mye kritikk i partiet sitt Høyre. Det er om både klærne hennes, håret, brillene og vekten hennes. Det var særlig når hun ikke var så populær som partileder.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå