Kultur
Bildet viser kronprinsparet som er på besøk i Moss. De feirer grunnloven.

Folk strømmet til museene

Feiringen av den norske grunnloven fikk flere til å besøke museer.

I fjor var det 200 år siden grunnloven i Norge ble bestemt. Det skjedde på Eidsvoll. Det ble feiret over hele landet. Denne feiringen førte til at mange norske museer fikk flere gjester. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Totalt gikk besøkstallet opp med to prosent i fjor. Museene fikk over 183.000 flere gjester enn året før, viser tall fra Norges museumsforbund.

Museene Eidsvoll 1814 og Norsk Folkemuseum fikk mange flere gjester i 2014 enn året før. Sør-Troms Museum satte ny besøksrekord. Flere av avdelingen fikk 50 prosent flere gjester.

Men det gikk ikke like bra for alle. Noen opplevde nedgang i tall gjester. Munch-museet fikk færre gjester. I 2013 hadde de stort besøkstall. Da fikk Munch-året mange til å besøke museet. Også Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design fikk færre gjester i 2014.

Grunnloven ble vedtatt av Riksforsamlingen på Eidsvoll 16. mai 1814. Den ble signert 17. mai samme år. Dette ble Norges nasjonaldag. Grunnloven ble et viktig dokument da Norge ble en selvstendig stat i 1814.

LES MER HER: Nytt Munch-museum blir 382 millioner dyrere

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå