Kultur

Gunhild på vei tilbake

Gunhild Stordalen gjør sine første intervjuer etter at hun ble syk i fjor høst.

Gunhild Stordalen er lege og jobber også for miljøet. I fjor høst fikk hun den sjeldne og dødelige sykdommen systemisk sklerodermi. Undersøkelser viste at Gunhild Stordalen har en av de mest aggressive og dødelige typene av sykdommen.

Fra november til januar var hun innlagt på et sykehus i Utrecht i Nederland. De gjør en behandling som ikke gjøres i Norge. Cellegiftkur er en del av behandlingen. Det skrev nyhetsbyrået NTB i januar.

Stordalen er på vei tilbake etter behandlingen. Hun gjør nå sine første intervjuer etter at hun ble syk. Avisa Aftenposten har gjort et langt intervju med henne i Magasinet. Intervjuet kan du lese på Aftenpostens nettsider fra klokka 20 torsdag kveld. Gunhild Stordalen er også gjest hos Fredrik Skavlan på fredag.

Behandlingen i Nederland har vært vellykket. Stordalen sier at hun har vært heldig. Det skriver avisa Aftenposten.

Lenge visste ikke Gunhild Stordalen om hun kom til å bli frisk.

– Jeg spurte overlegen på Rikshospitalet: «Hvis jeg ikke dør, hvordan kommer livet mitt til å bli?» Og da sa han: «Det snakker vi ikke om nå», sa Gunhild til Dagens Næringsliv i november. Så ble Gunhild Stordalen helt stille.

Systemisk sklerodermi angriper mange organer i kroppen. Sykdommen kan være dødelig. Flere kvinner enn menn får sykdommen.

Gunhild Stordalen har sagt at hun våknet av smerter om natten. Hun hadde så vondt at hun gråt.

Gunhild Stordalen er gift med hotelleier Petter Stordalen. Choice Hotels hadde Vinterkonferanse i januar. Petter Stordalen brukte ti minutter på å snakke om Gunhilds sykdom. Han fortalte at penger og suksess ikke er viktig når en opplever alvorlig sykdom.

Gunhild Stordalen er utdannet lege. Hun er styreleder i The Stordalen Foundation. Gunhild Stordalen har startet konferansen EAT. EAT har klima og matvareindustri som tema. Petter Stordalen har sagt at konas mål er å være med på EAT-konferansen i juni.

LES MER HER: Stordalen skrevet ut fra sykehus

Mer fra Kultur

På forsiden nå