Kultur

FM-radioene ut om to år

Flere trodde at regjeringen ville vente med å gå over til digital radio. Men nå sier de at FM-nettet slås av om to år.

Om to år blir FM-radioene dine ubrukelige. Radioene skal over på digitale sendinger. Da må du ha en digital DAB-radio i stedet. Lokalradioene hadde bedt om å få fortsette på FM-nettet i fem til sju år til. Det er mye arbeid å legge om til digitale sendinger. For flere små radiostasjoner koster det også mye penger.

Flere trodde regjeringen ville vente. Men torsdag sier de at de følger planen om å stenge av i 2017.

– Digitaliseringen av radioen åpner for mange flere ulike radiokanaler som vil komme lyttere i hele landet til gode. For lytterne betyr dette et bredere radiotilbud, at de kan høre uten støy, og en rekke nye funksjoner. Dessuten åpner digitaliseringen for økt konkurranse, og flere muligheter for å skape nye ting, sier kulturminister Thorhild Widvey i en pressemelding.

FM-nettet til radioene har bare plass til fem riksdekkende kanaler. Med DAB har vi plass til nesten tjue kanaler til, sier hun ifølge nyhetsbyrået NTB.

Norge har gått raskere fram enn våre naboland. I både Sverige og Danmark venter de med å gå digitalt med radioene. Særlig er det mange FM-radioer i norske biler. Også hjemme hos folk er det fortsatt millioner av FM-radioer som må kastes.

LES OGSÅ: – FM-radioene må kastes

Mer fra Kultur

På forsiden nå