Kultur

Varmer opp foran 500 utvalgte

Gruppa a-ha ble megakjente på 1980-tallet. Nå drar de ut på turné. Først skal 500 fans høre dem øve.

Høsten for 30 år siden kom det store gjennombruddet for den norske gruppa a-ha. Da ble de populære både i Europa og i USA. Sangen «Take on Me» gikk til topps på den amerikanske hitlista Billboard. Ingen andre norske band hadde gjort det før dem.

Nå er gruppa, med sanger Morten Harket i spissen, klar for turné. Den starter i Rio de Janeiro i Brasil senere denne måneden. De skal spille på festivalen Rock in Rio. Noen dager i forkant spiller de også en konsert i Argentina.

Gruppa møtte opp på Platekompaniet i Oslo tirsdag. Der sto folk i kø for å få bandets signatur på det nyeste albumet «Cast in Steel». De 500 første som fikk signatur, ble ekstra heldige. De får se bandet live i kveld (onsdag) i Drammen. Da skal a-ha varme opp til den store turneen for siste gang.

Gjestene er fans, familie og venner av bandet, melder a-ha på hjemmesiden sin. Gjestene får også være med på en fest for det nye albumet.

På turneen skal a-ha spille i land som Brasil, Storbritannia, Tyskland og Russland.

Det nye albumet «Cast in Steel» fikk 4 på terningen av avisa VG.

– Noen fantastiske låter, men plata mangler variasjon, mener anmelderen.

Avisa Dagbladet var mindre begeistret. De ga albumet 3 på terningen.

– Det ville være en overdrivelse å si at årets a-ha-comeback er etterlengtet. Misforstå meg ikke, vi trenger a-ha. Det er selvsagt hyggelig at de lager ny musikk sammen, skriver avisas anmelder.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå