Kultur

Klar for den store kinodagen?

Lørdag 7. november er dagen for å sitte på kino fra morgen til kveld. Hvis du orker.

Den store kinodagen arrangeres på kinoer over hele landet. Da er det halv pris på billetter.

Men én film får du ikke rabatt på.

– Vi får dessverre ikke lov av de som eier rettighetene til å vise «James Bond: Spectre« til halv pris denne dagen, skriver Nordisk Film Kino på sine nettsider.

Det er også flere premierer på filmer. Og ekstra forestillinger av alt fra «Skrik»-filmene til «Pirates of the Caribbean»-filmene. Blant annet blir det tradisjonelt maraton med alle filmene i «Ringenes Herre»-serien. De går på flere kinoer natt til lørdag.

Ifølge Facebook-siden til Kinodagen, er over 150 kinoer i landet med.

Vi kan ikke skrive om det som skjer på alle 150 kinoer. Men her er noe av det som skjer i tre av de største byene:

Oslo: Saga kino får besøk av frøken Kanin og Løveungen før «Karsten og Petra på safari«. Hit kommer også regissør Arild Frölich for å snakke om «Doktor Proktors tidsbadekar». Snoopy fra «Knøttene» kommer til Colosseum kino. På de ulike kinoene blir det også andre aktiviteter og underholdning.

Trondheim: Trondheim kjører nattkinoer fra fredag kveld. Lørdag er det førpremiere på «Julekongen - full rustning». Da kommer det en ridder til kinoen, og det trekkes premier til publikum. Det blir også ansiktsmaling, tegnekrok og fiskedam på Prinsen kino. På Nova er det konkurranse i bueskyting og i å kle seg ut som en filmfigur. På begge kinoer kan du få flettet håret som jentene i «Hunger Games» og «Frost».

Bergen: Vil du ha en kul filmplakat på veggen? Da kan du kjøpe en på auksjon. Kinoene selger også sukkerspinn, og inntektene går til Flyktning-aksjonen. Det blir også rebusløp, gratis vafler og kaffe, og klovn som lager ballongfigurer. Dessuten blir det utekino på fjellet Fløyen både lørdag og søndag. Der vises «Julekongen», «Black Mass» og «Villmark 2». Folk får kjøpt suppe, grøt og gløgg.

LES MER HER: Må redde jula – igjen

LES MER HER: Tenker seg om i USA

LES MER HER: En grevling i taket - på kino

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå