Kultur

Sherlock er tilbake

Fansen har ventet i to år. Endelig er det klart for en ny episode av «Sherlock». Denne gangen foregår handlingen i år 1895.

TV-serien «Sherlock» har 500.000 seere i Norge. Derfor er det mange som gleder seg nå. I kveld viser kanalen NRK en helt ny episode. Og ikke nok med det. NRK sender episoden samme dag som den engelske kanalen BBC. Det har ikke skjedd før. Ikke engang med «Downton Abbey».

– Det er mange som venter på «Sherlock». Når vi først fikk sjansen til å sende samme dag som BBC, så grep vi den, sier Trine Fossan i NRK til Klar Tale.

Tittelen på episoden er «Den avskyelige bruden» («The Abominable Bride»). Her jakter detektivene Sherlock og Watson på et spøkelse.

En kvinne går omkring i Londons gater. Hun har på seg en brudekjole. Men det er noe som ikke stemmer. Kvinnen er nemlig død. Hun tok livet sitt noen timer tidligere. Spøkelset hennes er ute etter hevn. Sherlock og Watson tar saken. Og oppdager at ingenting er som det synes å være.

Forfatteren Arthur Conan Doyle skapte Sherlock Holmes i 1887. Sherlock er en av verdens mest berømte detektiver. Han er veldig intelligent og løser mysterier ved hjelp av logikk og vitenskap.

Sherlock har vært en populær figur i 128 år. I 2010 kom TV-serien «Sherlock». Den fikk fans over hele verden. Benedict Cumberbatch spiller Sherlock. Martin Freeman spiller dr. Watson. Serien er spesiell fordi den foregår i vår egen tid.

Men episoden som sendes i kveld er en spesialepisode. Den foregår likevel på 1890-tallet, tida da Sherlock Holmes levde i bøkene til Conan Doyle.

Krimekspert Nils Nordberg liker serien. Han mener den har klart å fornye Sherlock. Han er heller ikke i tvil om hvorfor Sherlock fortsatt er populær.

– Fordi han fortsatt er den smarteste jævelen i rommet, sier Nordberg til Romerikes Blad.

Denne episoden skal vises på kinosaler verden over. Blant annet i USA, England og Kina. Det skjer samme dag som den går på TV.

LES MER HER: Venter spent på fjerde sesong

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå