Kultur

Lover blodig Tarantino-film

– Som vanlig blir det mye blod, sier skuespiller Samuel L. Jackson. Han er klar med sin sjette Tarantino-film.

Skuespilleren Samuel L. Jackson er regnet som en av de kuleste i Hollywood. Han er ofte på listene over de best kledde. Men som skuespiller er han en av de mest ordentlige, skal vi tro ham selv.

– Jeg er skuespilleren som gjør nøyaktig det samme fra takning til takning, forteller han når nyhetsbyrået NTB møter ham i London i Storbritannia.

– Jeg endrer ingen verdens ting. Når regissøren ber meg om å prøve noe annet, sier jeg: «Ja visst, klart det!» Og så gjør jeg nøyaktig det samme igjen, sier han og ler så hotellysekrona skrangler.

Likevel er han populær blant regissørene, selv om han nærmer seg pensjonsalder. Regissør Quentin Tarantino er en av dem som har brukt ham mest i filmene sine. Han har vært med i klassikere som «Pulp Fiction», «Jackie Brown» og «Django Unchained». Nå er Tarantino og Jackson klar med sitt sjette eventyr sammen, filmen «The Hateful Eight». Den har norgespremiere fredag.

– Det er et flott manus om åtte personer. De er fanget i en snøstorm, og er tilfeldigvis veldig tvilsomme mennesker, ler han.

– De kommer ikke særlig godt overens. Så det blir som vanlig på Tarantinos vis. Det skal bli veldig mye blod på et tidspunkt. Du vet, samler du åtte personer med våpen i ett og samme rom, kan det ikke gå bra. Det er jo en western.

Jackson røper at han har planer om å produsere noe selv.

– Jeg har et prosjekt jeg har lyst til å filme. Jeg har kjøpt rettighetene til en bok kalt «The Last Days of Ptolemy Grey». Det er en roman av Walter Mosley. Forhåpentlig skal jeg tilpasse den for TV i løpet av det neste halvannet året eller så.

Enn så lenge gjør filmene Jackson spiller i, det veldig bra, ifølge Box Office Mojo. I snitt bidrar han til at det selges billetter for over 600 millioner kroner.

Ikke verst for en som sier han nekter å ta ting på sparken under opptak.

– Når instruktørene ber deg gjøre noe annerledes til slutt, er det alltid det siste de velger å ta med, hevder han.

– Det gjelder uansett hva du prøver å oppnå med skikkelsen din, eller ei. Det er derfor du bare jatter med og gjør det dønn likt likevel.

– Har du skaffet deg fiender bak kamera på grunn av dette?

– Nei, for de aller færreste merker det, sier Jackson og ler.

– De aller fleste ser fint liten forskjell.

LES MER HER: Ny film med Taratino-favoritt

Siste utgave

På forsiden nå