Kultur

Hollywood til Oslos gater

Nå starter innspillingen av Hollywood-versjonen av «Snømannen» i Oslos gater.

Det er Michael Fassbender som skal spille «Harry Hole» i den amerikanske filmen. «Snømannen» er filmen som lages av boka til Jo Nesbø med samme navn. Fassbender er aktuell med filmen «Steve Jobs». Han ble tatt bilde av i Oslo kledd i jakke med pelskant.

Det er mye som holdes hemmelig når Hollywood-sirkuset kommer til byen. Kanalen NRK har blant annet måttet søke i offisielle dokumenter fra Oslo kommune og Kulturdepartementet. Bare slik har de kunnet finne ut flere detaljer.

Papirene avslører at det skal spilles inn en større scene i Oslo rådhus. Filmselskapet har fått lov til å filme i rådhusets festlokaler og Rådhushallen.

Filmselskapet har også bedt om å låne oransje telt av Sivilforsvaret. De skal etterligne telt politiet bruker i etterforsknings-scener. Det kommer fram i en forespørsel som er sendt til Direktoratet for samfunns-sikkerhet og beredskap.

Det skal også gjøres opptak til filmen i Holmenkollen, Ekebergåsen og på Harry Holes stamsted «Schrøder» på St. Hanshaugen. Også NRK på Marienlyst får besøk av de som siller inn filmen.

I alt kommer et lag på rundt 150 personer. Sammen med 1.700 statister skal de spille inn film i Oslo, Bergen og på Rjukan.

Ifølge kanalen NRK er dette den største filmproduksjonen i Norge noen gang. Kulturminister Linda Helleland ønsket lykke til på nettsamfunnet Twitter.

Budsjettet for filmen «The Snowman» er ukjent. Filmen får støtte av den nye insentivordningen for filmbransjen. Gjennom ordningen betaler norske myndigheter tilbake noe av pengene filmselskapet har brukt. Det er dersom de gjør opptak i Norge.

Oslo kommune har også bidratt med halvannen million kroner. Innspillingen har ifølge avisa Dagbladet fått hjelp fra kommunen til å finne overnatting til alle skuespillerne og filmmedarbeiderne.

Reiseselskapet Visit Oslo lager en Oslo-guide til filmfolkene. Det bekrefter de til avisa Dagbladet. På den måten skal de få «byen så mye inn under huden at det vises i filmen», ifølge direktør Bente Holm.

LES OGSÅ: Scorsese lager film av Nesbø-bok

LES OGSÅ: Populær Nesbø i USA

Siste utgave

På forsiden nå