Kultur
Bildet viser artisten Maurice White, som startet gruppa Earth, Wind & Fire. Han døde nylig. Men det stopper ikke resten av gruppa fra å besøke Norge i sommer.

Earth, Wind & Fire til Kongsberg

Det er nesten ti år siden bandet Earth, Wind & Fire besøkte Norge. I juli dukker de opp på scenen under Kongsberg Jazzfestival.

Torsdag 7. juli står 1970-tallsbandet Earth, Wind & Fire på scenen under Kongsberg Jazzfestival i Buskerud. Da er det neste ti siden sist de var på besøk i Norge.

Musikken til Earth, Wind & Fire regnes for å alltid lage god stemning på fest. Med en rekke hits har de klart å bli et av de mest suksessrike bandene i det 20. århundre. Gruppa har solgt 100 millioner album.

Earth, Wind & Fire var på topp på 1970- og 1980-tallet. Soulfunken hadde hentet ting fra afrikansk- og latinsk musikk. Det gjorde dem til et av disco-tidens mest populære band.

Bandet ble startet av Maurice White. Han døde av sykdom for få dager siden.

Musikken lever heldigvis videre. De opprinnelige medlemmene Philip Bailey, Verdine White og Ralph Johnson fortsetter å turnere. De har utsolgte konserter over hele verden.

Siden 1969 har bandet laget store hits som «Boogie Wonderland», «After the Love Has Gone», «Let's Groove» og «September».

Billettsalget starter mandag 8. februar klokka 09.00.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå