Kultur

Musikk uten grenser

Festspillene i Bergen vil speile verden gjennom kunsten.

Årets festspill i Bergen har grenser som tema. Vide grenser på alle måter.

Den amerikanske komponisten Philip Glass går igjen flere steder i programmet. Han starter med forestillingen «Powaqqatsi». Det er under åpningen.

– Philip Glass henter inspirasjon fra all verdens kulturer. I en musikk uten kunstige grenser. Nettopp derfor er han med i flere sammenhenger, sier Anders Beyer i en pressemelding. Han er direktør i festspillene i Bergen.

Programmet ble kjent onsdag. Det lover nyskapende samproduksjoner. Det blir også spennende teaterforestillinger og store navn innen klassisk musikk. Også de som liker populær-musikk vil få noe å lytte til. Anneli Drecker kommer. Sammen med Carte Blanche, Judy Collins med Thomas Dybdahl som gjest sammen med KORK. Dessuten blir Silje Nergaard, Tord Gustavsen og Angelique Kidjo med.

Kunstner- og a-ha medlem Magne Furuholmen får du også møte på scenen. Han er også styreleder for festspillene. Musikk-kollektivet han Apparatjik vil spille om den sørgelige skjebnen til Julia Pastrana,Konsert-forestillingen er inspirert av De Dødes Dag. Apparatjik er med Concha Buika, Jonas Bjerre, Martin Terefe, Void. Og altså Furuholmen selv.

– Festspillene i Bergen ønsker å nå ut til stadig flere mennesker. Det brede blir bredere og det smale smalere, sier Beyer.

I fjor kom det over 100.000 besøkende. Det var ny rekord. Beyer håper på minst like mange vil utfordre sine egne grenser og ta turen i år.

I alt blir det 250 konserter og forestillinger under festspillene. Og ikke bare i Bergen. Det blir festspillkonserter på Os, Sotra, Askøy, Bømlo og Stord, i Stavanger, Rosendal og Austevoll.

Festspillene i Bergen arrangeres fra 25. mai til 8. juni.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå